ВСТУП-2022: РОЗ’ЯСНЕННЯ ПРО ЗМІСТ, СТРУКТУРУ Й ОЦІНЮВАННЯ БЛОКУ НМТ З ІСТОРІЇ УКРАЇНИ

ВСТУП-2022: РОЗ’ЯСНЕННЯ ПРО ЗМІСТ, СТРУКТУРУ Й ОЦІНЮВАННЯ БЛОКУ НМТ З ІСТОРІЇ УКРАЇНИ

Сьогодні, 15 квітня 2022 року, команда Українського центру оцінювання якості освіти підготувала роз’яснення про зміст, структуру й оцінювання блоку національного мультипредметного тестування з історії України.

Зміст завдань блоку НМТ з історії України буде відповідати чинній програмі ЗНО з історії України. Ця частина охоплює теми, що передбачені у шкільному курсі цієї дисципліни.

Важливо, що в блоці НМТ з історії України будуть завдання, що стосуються історичного періоду: «Історія України 1914 р.– початку ХХІ ст.». Ці теми були складниками ДПА у формі ЗНО з історії України. 

Усього в блоці НМТ з історії України 20 завдань, з-поміж яких: 

  • 15 завдань із вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів;
  • 5 завдань на встановлення відповідності (потрібно встановити по 4 «логічні пари»). 

Завдання з історії України оцінюватимуть відповідно до схеми нарахування балів, застосовуваної в ЗНО. Тобто, по 1 тестовому балу буде нараховано за кожну правильну відповідь за завдання «з вибором однієї правильної відповіді» та по 1 тестовому балу за кожну правильно визначену логічну пару в завданнях на «встановлення відповідності». За виконання завдань блоку НМТ з історії України можна отримати від 0 до 35 балів.

Свій результат (тобто кількість набраних балів за правильно зроблені завдання) можна буде дізнатися після виконання блоків НМТ. Пізніше результат кожного блоку буде переведено за шкалою 100-200 балів. Для отримання результату достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал. 

Як і з інших предметів, так і з історії України поглибити знання можна на онлайн-уроках та уроках Всеукраїнської школи онлайн. Також можна долучатися до офлайн-занять (якщо дозволяє безпекова ситуація). Для самостійного тренування варто використовувати матеріали попередніх років.

Крім того, у межах освітнього проєкту «Навчання без меж» відбувається трансляція відеоуроків для школярів 5-11 класів на телеканалах ПЛЮСПЛЮС, «Піксель» і «Суспільне», а також платформах MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video, sweet.tv, Volia.tv і youtv.ua, а спільно з компанією Google Україна створено Всеукраїнський онлайн-розклад

Нагадаємо, за даними Українського центру оцінювання якості освіти 321 тис. 169 осіб пройшли повну процедуру реєстрації для складання вступного тестування.

Джерело:https://mon.gov.ua/ua/news/vstup-2022-rozyasnennya-pro-zmist-strukturu-j-ocinyuvannya-bloku-nmt-z-istoriyi-ukrayini