ЗВЕРНЕННЯ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ З ПРАВ ЛЮДИНИ

ЗВЕРНЕННЯ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ З ПРАВ ЛЮДИНИ

27 травня 2022 року відбулося гостьове заняття «Звернення до Європейського суду з прав людини – критерії прийнятності скарги та типові помилки при її поданні».

Заняття було проведено Іваном Бойченюком, старшим викладачем кафедри менеджменту освіти та права Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

Метою заняття було ознайомлення учасників із сутністю діяльності Європейського суду з прав людини та розкрити зміст критеріїв прийнятності скарги та типові помилки при її поданні.

У гостьовому занятті взяли участь 53 слухачі, серед яких керівники та педагогічні працівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої та післядипломної освіти з різних регіонів України, а також науково-педагогічні працівники кафедри менеджменту освіти та права у повному складі.

На занятті розглянуто такі актуальні питання як: становлення Європейського суду з прав людини, як гаранта прав і свобод; скарга та критерії прийнятності; зміст критеріїв; порядок та типові причини визнання заяви неприйнятною. Під час заняття значна увага була приділена прикладам подання заяв, у тому чисті в умовах воєнного стану, та процедура їх розгляду в Європейському суді з прав людини.

Відео-запис гостьового заняття можна переглянути на YouTube-каналі ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України за лінком: https://www.youtube.com/watch?v=WcqIfZNKwfw

На завершенні учасники висловили вдячність за організацію та проведення такого актуального та змістовного заняття.

Працюємо та єднаймося заради перемоги!

Все буде Україна!