У БІНПО ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ОНЛАЙН-ШКОЛИ КОРЕКЦІЇ ДЕСТРУКТИВНОЇ ПОВЕДІНКИ УЧНІВ

У БІНПО ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ОНЛАЙН-ШКОЛИ КОРЕКЦІЇ ДЕСТРУКТИВНОЇ ПОВЕДІНКИ УЧНІВ

03 лютого 2022 року у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбулося чергове заняття Онлайн-школи корекції деструктивної поведінки учнів.

Модератор Школи – Євгеній Івашев, в. о. заступника директора з навчальної роботи, доцент кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну, кандидат юридичних наук, національний консультант Офісу Ради Європи в Україні з питань пенітенціарного менеджменту. Зміст занять Онлайн-школи корекції деструктивної поведінки учнів розроблено в тісній співпраці БІНПО та спільного проєкту Європейського союзу та Ради Європи «SPERU».

Чергове заняття Онлайн-школи корекції деструктивної поведінки учнів було присвячено прийомам і технікам мотиваційного консультування на різних стадіях зміни поведінки людини.

Засновник техніки мотиваційного інтерв’ювання Білл Міллер спостерігав за працівниками, які були успішними в мотивуванні людей до змін. Він закодував їхню поведінку в техніку. Обережне застосування техніки спонукає людину визначити негативні елементи власної поведінки та окреслити більш конструктивні шляхи. Це спланований спосіб взаємодії спеціаліста з особами, який зменшує опір та заохочує останніх знайти рішення їхніх проблем самостійно. У пріоритеті – людина сама має переконатися у важливості змін, проте – за активного спонукання з боку фахівця.

Матеріал, який було розглянуто у межах Онлайн-школи корекції деструктивної поведінки учнів відповідає рекомендаціям та досвіду міжнародних проєктів, які реалізуються спільно з Міністерством юстиції України: «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні», «EDGE» («Експертна підтримка врядування та економічного розвитку») (Канада), Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», «ПРАВО-Justice»; «NORLAU Проєкт Пробації» та Спільний проєкт «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки в’язничної реформи в Україні» (SPERU).

Принагідно запрошуємо долучитися до Онлайн-школи корекції деструктивної поведінки учнів усіх, хто цікавиться актуальною проблематикою здійснення виховної та корекційної роботи з учнівською молоддю!