ПІДПИСАНО УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ МІЖ БІНПО ТА ДВНЗ «УКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ХІМІКО-ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

ПІДПИСАНО УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ МІЖ БІНПО ТА ДВНЗ «УКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ХІМІКО-ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

04 листопада 2022 року відбулася робоча зустріч між представниками Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України та Державного вищого навчального закладу «Український державний хіміко-технологічний університет» (м. Дніпро).

Робоча зустріч відбулася через представництво Олени Юденкової, кандидатки педагогічних наук, доцентки кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін  БІНПО, Ірини Гончарової, старшої викладачки кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну БІНПО, а також за участі приймаючої сторони – Ольги Свердліковської, декана факультету економіко-гуманітарних наук та права Державного вищого навчального закладу «Український державний хіміко-технологічний університет», професора кафедри технології палив, полімерних та поліграфічних матеріалів, докторки хімічних наук, професорки.

Під час зустрічі було узгоджено шляхи та методи створення єдиного інформаційного науково-освітнього середовища: формування та реалізація індивідуальної освітньої траєкторії здобувачів освіти шляхом використання Державного вищого навчального закладу «Український державний хіміко-технологічний університет» як бази практик для здобувачів вищої освіти БІНПО відповідно до здібностей і професійних інтересів в умовах дистанційного навчання та в період воєнного стану. Саме така практична підготовка здобувачів вищої освіти допоможе врахувати основні вимоги щодо підготовки фахівця на регіональному і вітчизняному ринках праці; передбачити системність, комплексність, послідовність її проведення на засадах компетентнісного, діяльнісного, акмеологічного та студентоцентрованого підходів; розкрити творчий, мотиваційний, лідерський потенціал особистості; формувати soft skills.

У контексті означених завдань партнерства, Ольга Сергіївна познайомила гостей з матеріально-технічною, методичною та навчальною базою університету, детально окреслила напрями освітньої та науково-дослідної роботи університету, розповіла про плідну співпрацю з іншими закладами вищої освіти Західної Європи. Ця програма партнерства також матиме низку переваг і для здобувачів вищої освіти БІНПО.

За результатами робочої зустрічі між закладами вищої освіти було підписано Угоду про наукову, навчальну та культурну співпрацю.