ТРИМАЄМО ОСВІТЯНСЬКИЙ СТРІЙ У ПІСЛЯДИПЛОМНІЙ ОСВІТІ

ТРИМАЄМО ОСВІТЯНСЬКИЙ СТРІЙ У ПІСЛЯДИПЛОМНІЙ ОСВІТІ

У Центральному інституті післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України завершені щорічні курси підвищення кваліфікації слухачів категорії «Викладачі та методисти кафедр, центрів (лабораторій) і структурних підрозділів закладів ППО за профілем: «Психологія, корекційна та інклюзивна освіта», які відбувалися в три етапи протягом квітня-листопада 2022 р. У цьому році у курсах ПК взяли участь фахівці системи післядипломної освіти із закладів-партнерів: Вінницької академії безперервної освіти, Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, Київського університету імені Бориса Грінченка, Полтавської академії неперервної освіти імені М.В. Остроградського, Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського. Заняття з колегами із закладів післядипломної освіти проводили досвідчені викладачі ЦІПО ДЗВО УМО: професори – О. Бондарчук, О. Горова, В. Супрун, А. Москальова; доценти – Н. Пінчук, Н. Любченко, Л. Кондратова; ст. викладачі – М. Андрос, О. Прокопенко тощо.

З урахуванням реалій воєнного стану крім опанування освітньо-професійної програми курсів ПК слухачі пройшли безкоштовне навчання за короткостроковими курсами підвищення кваліфікації «Психологічна підтримка особистості в умовах війни», організованими в межах акції ЦІПО ДЗВО «УМО» «Переможні обрії освіти». Не менш важливим стало проведення на завершальному етапі курсів підвищення кваліфікації науково-практичної конференції «Допомога дітям з особливими потребами під час війни», у межах якої був презентований досвід діяльності Інклюзивно-ресурсних центрів та Ресурсних центрів інклюзивної освіти з різних регіонів України. За результатами конференції підготовлено збірник праць, що ближчим часом буде розміщений у репозитарії Університету та Електронній бібліотеці НАПН України.

Приємно було отримати позитивний зворотний зв’язок від слухачів після завершення курсів підвищення кваліфікації щодо високої якості їх змісту та орагнізації у надзвичайно складний для країни час.

Тримаємо освітянський стрій!