ННІМП – УЧАСНИК МАСОВОГО ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОГО ЗАХОДУ НА СУМЩИНІ

ННІМП – УЧАСНИК МАСОВОГО ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОГО ЗАХОДУ НА СУМЩИНІ

У період з 05 по 09 грудня 2022 року науково-педагогічні працівники кафедр економіки підприємництва та менеджменту, публічного управління та проєктного менеджменту ННІМП ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України об’єдналися задля єдиної мети - підтримати педагогів Сумщини під час військової агресії на Україні.

Завідувачка кафедри економіки підприємництва та менеджменту, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Бурлаєнко, кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Дубініна, кандидат економічних наук, доцент Оксана Ковтун, кандидат економічних наук, доцент Галина Бережна взяли участь у профорієнтаційних заходах на Сумщині. Заходи відбувалися у режимі онлайн з використанням сервісів Goole та платформи Meet. Під час заходів ними було представлено переваги навчання в Університеті, ознайомлено з освітньо-професійними програмами підготовки майбутніх фахівців першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, надано інформацію про програми академічної мобільності, які сьогодні популярні серед молоді та студентства Університету менеджменту освіти.

Профорієнтаційні заходи було проведено в форматі засідань постійно діючої науково-практичної студії «Розвиток інформаційно-аналітичної компетентності педагога в умовах трансформаційних змін суспільства» (Свідоцтво про реєстрацію авторського права № 93490 від 28.10.2019 р.) (керівники Оксана Дубініна, Тетяна Бурлаєнко).

Заходи розпочалися з проведення тренінгу «Проєктний менеджмент: міст у майбутнє» (Оксана Ковтун, Галина Бережна); майстер-класу «Цифрові інструменти підготовки сучасних фахівців» (Оксана Дубініна, Тетяна Бурлаєнко). Учасники заходу охоче долучалися до виконання творчих завдань, виявили інтерес до освітніх програм ННІМП ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

У заходах взяло участь близько 45 педагогічних працівників Сумщини, які отримали детальну інформацію від спікерів науково-практичної студії щодо перспектив навчання в Університеті менеджменту освіти за освітньо-професійними програмами підготовки майбутніх фахівців першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти. Під час заходів було зроблено акцент на унікальність освітньо-професійних програм підготовки майбутніх фахівців, які в свою чергу сприяють якісній підготовці спеціалістів в Університеті.

Також, Тетяною Бурлаєнко та Оксаною Дубініною під час тренінгів було представлено сучасні цифрові інструменти підготовки майбутніх фахівців, які будуть якісно сприяти формуванню їх компетентностей. Оксаною Ковтун та Галиною Бережною було визначено та акцентовано увагу учасників на особливостях формування основних компетентностей майбутніх фахівців за умов трансформації суспільства.

Знаковою подією зазначеного заходу стала одночасна участь ННІМП ДЗВО «Університет менеджменту освіти» та учасників від ДНЗ «Сумське ВПУБА» у допомозі дітям-ВПО, які постраждали під час агресії росії на Україні і тимчасово проживають в Оболонському районі м. Києва. Даний проєкт реалізується відповідно меморандуму та спільно з Оболонською районною Організацією Товариства Червоного Хреста України в м. Києві та ДЗВО «Університет менеджменту освіти».

Дякуємо всім учасникам заходу та керівництву ДНЗ «Сумське ВПУБА». Сподіваємося на подальшу співрацю!

Все буде Україна!