ВІДБУЛОСЯ ПЛАНОВЕ ЗАСІДАННЯ РАДИ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ ТА  ОСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

ВІДБУЛОСЯ ПЛАНОВЕ ЗАСІДАННЯ РАДИ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ ТА ОСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

16 грудня 2022 року в ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбулося чергове засідання Ради із забезпечення якості освіти та освітньої діяльності (далі – Рада) під головуванням проректора з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталії Муранової.

 

Засідання Ради у форматі офлайн-зустрічі технічно було підготовлене заступником голови Ради, завідувачем відділу моніторингу якості освіти, ліцензування та акредитації Оленою Безнос та секретарем Ради, методистом вищої категорії відділу моніторингу якості освіти, ліцензування та акредитації Тетяною Ільїною.  Всім членам Ради  було надіслано: скомпонований відповідно до порядку денного пакет матеріалів, підготовлений проєкт Рішення по кожному із питань та Google-форма для обговорення й своєчасного онлайн-голосування.

На розгляд членів Ради були представлені презентація і звіт директора Центру міжнародного співробітництва та освіти Світлани Грицай  про інтернаціоналізацію діяльності ДЗВО «Університет менеджменту освіти». Загальний посил наданих матеріалів свідчить, що міжнародне співробітництво та інтеграція у галузі освіти є важливою нормою для ДЗВО «Університет менеджменту освіти», оскільки реально сприяє підвищенню академічної мобільності науково-педагогічних, педагогічних та інших працівників університету, самостійності здобувачів вищої освіти і рівня їх самоорганізації. Обмін науково-педагогічними і педагогічними працівниками, співробітниками та здобувачами вищої освіти виступає своєрідним каталізатором процесів модернізації і реформування української системи освіти, забезпечує її органічне входження в міжнародний освітній простір.

 

Інформація заступника директора з науково-педагогічної та навчальної роботи ННІМП Олени Фещенко про результати проведення ректорського контролю серед здобувачів вищої освіти ННІМП у 2021-2022 навчальному році (переваги та недоліки) стала одним із питань обговорення на засіданні Ради.

Головою Ради, проректором з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталією Мурановою був презентований План роботи Ради із забезпечення якості освіти та освітньої діяльності на 2023 рік.

Заступник голови Ради, завідувач відділу моніторингу якості освіти, ліцензування та акредитації Олена Безнос підготувала питання та ознайомила  членів Ради з останніми змінами у складі Ради забезпечення якості освіти та освітньої діяльності.

Дяка за активну позицію членів Ради, які прийняли участь у засіданні, що дозволило своєчасно розглянути питання порядку денного і прийняти рішення по важливих питаннях щодо забезпечення якості освіти та освітньої діяльності ДЗВО «Університет менеджменту освіти».