Громадські ініціативи відновлення та розвитку Гостомельської ТГ

Громадські ініціативи відновлення та розвитку Гостомельської ТГ

Приємно повідомити науковій спільноті ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, що стаття «Громадські ініціативи відновлення та розвитку Гостомельської ТГ» вийшла друком у черговому номері «Освіта і суспільство» № 6-7, червень-липень 2022 року. Автор ‑ Володимир Мороз, професор кафедри публічного управління і проектного менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту і психології Університету.

У статті проінформовано про стратегічну сесію за участі представників провідних громадських організацій України з метою спільного об’єднання зусиль щодо реалізації соціальних проєктів в Гостомельській територіальній громаді. Результатом, якої став Меморандум про співпрацю щодо сприяння відновленню та розвитку Гостомельської територіальної громади. Документ підписали 11 інституцій, зокрема ДЗВО «Університет менеджменту освіти» (Микола Кириченко), Центр відновлення Гостомельської громади при Гостомельській селищній військовій адміністрації (Юрій Єхануров), Комунальне некомерційне підприємство «Гостомельський центр первинної медико-санітарної допомоги» Гостомельської селищної ради (Олена Юзвак), Всеукраїнський благодійний фонд «Україна-ЮНЕСКО» (Тетяна Прядка) та інші.

Відібрано більше 20 корисних ідей щодо заходів і проєктів, спрямованих на підвищення ефективності місцевого врядування, удосконалення системи освіти, психологічної підтримки територіальної громади, підтримки розвитку підприємництва та просвітництва.

Робоча нарада з питань міжінституційної співпраці щодо сприяння відновленню та розвитку Гостомельської ТГ відбулася 26 липня безпосередньо в стінах Гостомельської селищної ради.

Ректор УМО Микола Кириченко наголосив на необхідності активізації наукових та освітніх ініціатив і звернувся до ректорів закладів вищої освіти та керівників наукових установ України з пропозицією долучитися до відновлення і розвитку територій, насамперед, на яких вони розташовані. А ГО «Цифрова агенція е-Екологія» сприятиме налагодженню ефективних інформаційно-комунікаційних зв’язків між жителями громади та органами місцевого самоврядування шляхом створення інноваційної інформаційно-комунікаційної платформи співпраці місцевої влади, бізнесу і громадян.  

Ознайомитися з матеріалами статті пропонуємо за посиланням:
https://drive.google.com/file/d/1gRgLf4YYLbOFjyKlGJWD5wkMS5aOEiZ6/view?fbclid=IwAR0o2igfm9PpbIdHAtBxuhnSKTbJWRzHi80qStBPijPoYlxIOgo_ZoaEcm0