КОНФЕРЕНЦІЯ ПЛАТФОРМИ ДОБРОГО ВРЯДУВАННЯ «ДОБРЕ МІСЦЕВЕ ВРЯДУВАННЯ: ВИКЛИКИ ТА РІШЕННЯ» ЗА ПРОГРАМОЮ ООН

КОНФЕРЕНЦІЯ ПЛАТФОРМИ ДОБРОГО ВРЯДУВАННЯ «ДОБРЕ МІСЦЕВЕ ВРЯДУВАННЯ: ВИКЛИКИ ТА РІШЕННЯ» ЗА ПРОГРАМОЮ ООН

З 1 по 4 листопада 2021 року в містах Кремінна Луганської області та Святогірськ Донецької області проходить фінальна конференція платформи доброго врядування «Добре місцеве врядування: виклики та рішення», яку організовано Програмою ООН із відновлення та розбудови миру у партнерстві з Асоціацією місцевої демократії (ALDA) за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції. 

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Головна мета конференції «Добре місцеве врядування: виклики та рішення» - це посилення інтеграції та мотивації представників місцевих органів публічної влади та організацій громадянського суспільства, активних членів територіальних громад Луганської та Донецької областей щодо впровадження політики доброго місцевого врядування та зміцнення інституційного потенціалу регіону в умовах децентралізації.

Учасники: представники органів місцевого самоврядування, військово-цивільних адміністрацій, обласної державної адміністрації, громадських організацій Луганської області, експерти Європейської асоціації місцевої демократії (ALDA), спеціалісти Програми ООН з відновлення та розбудови миру, експерти з питань доброго врядування.

Від ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України у заході взяла участь професор кафедри публічного управління і проектного менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології Ія Дегтярьова. У своєму виступі вона зупинилася на прикладах і питаннях творчості та інновацій у місцевому самоврядуванні, а також наголосила на важливості здобуття освіти як за програмою «Публічне управління та адміністрування», так і за програмою «Управління проєктами», які допомагатимуть місцевим громадським діячам та посадовим особам місцевого самоврядування більш системно розробляти і реалізувати політику місцевого розвитку та відповідні проєкти.

На конференції було представлено результати про успішні місцеві проєкти. На сьогодні в цьому напрямі вже є регіональні лідери, наприклад Біловодська територіальна громада Луганської області. Крім того багато наголошувалося на тому, що головним рушієм сталого розвитку та розвитку доброго врядування на місцевому рівні є освіта та обмін знаннями.