МИ ТВОРИМО ВЕЛИЧНУ УКРАЇНУ – КРАЇНУ ЛЮДЯНОГО ЛІДЕРСТВА!

МИ ТВОРИМО ВЕЛИЧНУ УКРАЇНУ – КРАЇНУ ЛЮДЯНОГО ЛІДЕРСТВА!

Найяскравішим проявом людяного лідерства є звитяга воїнів-Героїв на полях борні з рашистською чумою!

Людяне лідерство Величної України – це також реалізація прагнення народу України мати власні бачення майбутнього й Стратегію його досягнення.

Українці захистом своєї свободи, честі та гідності доводять свою здатність згуртуватися заради побудови Вільної Соборної Неподільної Держави й спроможність бути рівними серед найбільш розвинених країн світу

Нещодавно підписаний одинадцятьма партнерами Меморандум про співпрацю з відновлення зруйнованого в перші години і дні широкомасштабної навали орків міста Героїв Гостомеля також є, на наше глибоке переконання, важливою цеглинкою у фундамент формування Величної України: від Людини – до Спільноти – до Держави спільнот!

Дякуючи ініціативі Голови Центру відновлення Гостомельської громади при Гостомельській селищній військовій адміністрації Юрію Єханурову мали честь разом із колегами по програмі «ЕКОСИСТЕМА SALUS» долучитися до процесу єднання представників різних організацій, котрі є волонтерами інтелектуального фронту і, водночас, майстрами професійної справи в тій царині, якою опікуються.

Нас об’єднала мета: досягнення максимально можливого рівня здоров’я жителів Гостомельської територіальної громади, включно із наданням якісної та доступної медичної допомоги на основі забезпечення ефективного функціонування КНП «Гостомельський ЦПМСД» Гостомельської селищної ради.

Усі партнери Меморандуму проявили готовність співпрацювати на основі концептуальних засад сталого розвитку громади, високоефективного публічно-приватного партнерства, програмно-проєктного підходу, широкого застосування інноваційних розробок й сучасних технологій та міжнародної співпраці.

Такий підхід, як зазначається в Меморандумі, дозволить Гостомелю стати привабливою для життя, народження і розвитку дітей інноваційною громадою, взірцевим приклад реалізації принципу «Здоров’я у всіх політиках» на рівні громади.

Ми усі усвідомлюємо наскільки непросто буде впроваджувати зміни в такі важкі для країни часи. Однак ми впевнені у тому, що вже сьогодні маємо працювати над Україною нашого Бачення.

Черговим кроком на шляху до реалізації визначеного нами бачення стала робоча майстерня (work-shop) з управління змінами, проведена 05 серпня 2022 року у стінах Президії Національної академії педагогічних наук за сприяння керівництва ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України в особі ректора Миколи Кириченка та проректора Наталії Муранової.

Вдячний за допомогу з формування питань, які пропонувалося розглянути, надавали Тарас Бебешко, Ія Дегтярьова, Костянтин Надутий.

Робочу майстерню люб’язно погодилися провести колеги з проєктної платформи для імплементації організаційних змін (https://www.facebook.com/changeimpulse.world):

  • Ірина Чернишова, Certified Change Management Professional™, консультант і тренер з управління організаційними змінами, яка веде програми для багатьох знаних вітчизняних та міжнародних компаній з питань project&change management, advanced strategy, time-management, team leading, management&leadership, problem solving, communication and cross-business interaction, customer service culture.
  • Ксенія Гуренко, Change Management Practitioner, фасилітатор, модератор; Координатор ChangeImpulse`s Change Management School, ACMP Ukraine Admininistrative Officer (Адміністративна директорка філіалу АСМР Україна), Member of Association of Change Management Professionals (ACMP, USA) з досвідом співпраці із відомими українськими та іноземними компаніями.

Було розглянуто питання:

  • Що таке професійний Change Management (СМ)?
  • Як саме СМ сприяє ROI проєктів?
  • П’ять інструменті для успішної СМ комунікації з нашими учасниками проєктів (бріф проєкту, матриця ідентифікації стейкхолдерів проєкту, сценарій роботи/життя «по-іншому», області потенційного спротиву або підтримки, стратегія залучення стейкхолдерів).

Після ознайомлення теоретичних засад та переваг СМ в міні-командах натхненно працювали над проєктами:

  • «ЦИФРОВА СИСТЕМА ЕФЕКТИВНИХ РІШЕНЬ ДЛЯ МІСЦЕВИХ ОРГАНІВ ВЛАДИ «КОМФОРТНА ГРОМАДА» (ініціатор і модератор Володимир Мороз.
  • «ВІДНОВЛЕННЯ ІНФРАСТРУКТУРИ МЕДИЧНОГО ПРОСТОРУ» (ініціатор і модератор Сергій Апальков.
  • «ПІДВИЩЕННЯ СПРОМОЖНОСТІ МІСЦЕВИХ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я в ІНТЕРЕСАХ ГРОМАДИ» (ініціатор і модератор Костянтин Надутий.
  • «СОЦІАЛЬНИЙ ПАСПОРТ ЯК ІНСТРУМЕНТ АНТИКРИЗОВОГО УПРАВЛІННЯ З ВІДНОВЛЕННЯ ТА СТАЛОГО РОЗВИТКУ ГОСТОМЕЛЬСЬКОЇ ГРОМАДИ» (ініціатор і модератор Ольга Петроє.
  • «КУЛЬТУРНО-ОСВІТНІЙ ПРОСТІР «ДІТИ-ВІЙНА-УКРАЇНА» (ініціатор і модератор Ольга Ходацька.

Особливої значущості та конкретності проєктам надавали висловлений учасниками робочої майстерні-гостомельчанами біль щодо втрат Гостомельської громади та невирішених болючих питань, що суттєво впливає на психологічний стан громадян. Їх почуття закономірні, адже перебуваючи в окупації і допомагаючи в цей час людям, вони на собі відчули трагедію, яку пережили гостомельчани. Керівник Гостомельського Центру ПМСД Олена Юзвак; директор ліцею № 2 у військовому містечку Тамара Саблук, приміщення яких або пошкоджені, або повністю зруйновані; керівник Гостомельського ЦНАП Олексій Литвин, житло якого зруйновано; мешканка Гостомеля, педагог, членкиня НСЖ України Ольга Ходацька зазначили про необхідність покращення комунікацій між органами влади та громадою, важливість першочергового відновлення житла, бомбосховищ, освітянської та медичної інфраструктури тощо. Запрошені гості наголошували також на проявах патерналізму та неготовності більшості мешканців громади брати відповідальність на себе і згуртовано співпрацювати.

У свою чергу представники громадських організацій – партнерів Меморандуму підкреслювали готовність допомогти, насамперед, у комунікаціях і підвищенні спроможності активу громади з реалізації програм та проєктів, ініційованих ними самими.

Захід супроводжувався жвавою дискусією, в якій взяли участь усі учасники робочої майстерні, зокрема й викладачі Університету менеджменту освіти НАПН України, котрі долучилися до роботи в on-line форматі.

При підведенні підсумків було висловлено вдячність тренерам-консультантам за цінні практичні рекомендації та атмосферу щирості і відкритості при розгляді поставлених питань. Учасники зібрання виявили бажання і далі поєднувати роботу над проєктами з проведенням теоретико-практичних заходів, що будуть сприяти підвищенню ефективності їх реалізації.

Партнери Меморандуму ще більш упевнилися у своїх силах із побудови спроможної до розвитку Гостомельської громади, як складової суспільства рівних можливостей, морально-духовної країни та самодостатньої соборної солідарної могутньої держави, яка за інтелектуальним рівнем, духовним і економічним потенціалом увійде у десятку найрозвинутіших країн світу і в якій ключову роль відіграватиме людина.

Джерело:
Ігор Найда (https://www.facebook.com/profile.php?id=100003916022685)