НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ: «КОНКУРСИ ПІДПРОГРАМИ «ДІЇ МАРІЇ СКЛОДОВСЬКОЇ-КЮРІ»

НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ: «КОНКУРСИ ПІДПРОГРАМИ «ДІЇ МАРІЇ СКЛОДОВСЬКОЇ-КЮРІ»

30 серпня 2022 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України взяли участь у вебінарі: «Конкурси підпрограми «Дії Марії Склодовської-Кюрі».

Вебінар проводився в рамках проєкту «Підвищення поінформованості українських організацій про можливості участі у дослідницьких та інноваційних програмах ЄС», який фінансується Європейським Союзом та Міжнародним Фондом «Відродження» у межах грантового компоненту проєкту EU4USociety.

Організатори події: UA NCP Horizon Europe Network та Agency of European innovations/Агенція європейських інновацій.

Мета вебінару: представити відкриті та очікувані конкурси підпрограми Дії Марії Склодовської-Кюрі, показати синергію підпрограми з іншими складниками програми Горизонт Європа та обговорити основні аспекти участі українських організацій у цих конкурсах.

Спікерами вебінару виступили:

Галина Лазько, завідувачка відділу науково-організаційного супроводу наукових досліджень науково-дослідної частини Національного університету «Львівська політехніка», керівник НКП «Дії Марії Склодовської-Кюрі» програми «Горизонт 2020»;

Іван Кульчицький, президент ГО Агенція Європейських Інновацій, керівник національного контактного пункту програми Горизонт 2020 за напрямом ІКТ.

Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) є флагманською програмою фінансування Європейського Союзу для докторантури та післядокторської підготовки дослідників. MSCA фінансує розробку інноваційних докторських навчальних програм та спільних дослідницьких проєктів у всьому світі. Таким чином, вони досягають структурного впливу на заклади вищої освіти, науково-дослідні центри та неакадемічні організації. MSCA сприяє поширенню передового наукового досвіду та встановлює стандарти для високоякісної освіти та підготовки дослідників відповідно до Європейської хартії дослідників та Кодексу поведінки для набору дослідників.

Під час вебінару його учасниками було розглянуто такі актуальні та важливі теми:

  • відкриті конкурси у підпрограмі «Дії Марії Склодовської-Кюрі»;
  • особливості підготовки проєктних заявок та їх оцінки;
  • синергія підпрограми «Дії Марії Склодовської-Кюрі» з іншими складниками програми Горизонт Європа.

Даний вебінар був особливо знаковим для науково-педагогічних працівників БІНПО, адже конкурси підпрограми «Дії Марії Склодовської-Кюрі» у переважній більшості є орієнтованими саме на наукових дослідників різного віку та спрямування.

Висловлюємо вдячність організаторам вебінару за розкриття важливих і актуальних тем.