ПІДВЕДЕНО ПІДСУМКИ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ ТВОРЧИХ РОБІТ НА ТЕМУ: «ЗБЕРЕЖИ ТА ВІДНОВИ СВОЇ ПОЗИТИВНІ ЕМОЦІЇ, ПОЧУТТЯ ТА ПСИХІЧНІ СТАНИ»

ПІДВЕДЕНО ПІДСУМКИ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ ТВОРЧИХ РОБІТ НА ТЕМУ: «ЗБЕРЕЖИ ТА ВІДНОВИ СВОЇ ПОЗИТИВНІ ЕМОЦІЇ, ПОЧУТТЯ ТА ПСИХІЧНІ СТАНИ»

На базі Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України у квітні 2024 року відбувся Всеукраїнський конкурс творчих робіт у форматі відео-роликів, відео-презентацій та флешмобу на тему: «Збережи та віднови свої позитивні емоції, почуття та психічні стани» (надалі – Конкурс), присвячений Всесвітньому Дню здоров’я та Всеукраїнському дню психолога.

Мета Конкурсу – психологічна підтримка освітян у кризових умовах сьогодення засобами цифрових технологій, сприяння розвитку емоційної сфери освітян задля збереження їхнього психічного здоров’я.

Основними завданнями було обрано:

ü  актуалізація здоров’язберігаючого світогляду педагогічних/науково-педагогічних працівників слухачів КПК, аспірантів ДЗВО «УМО», здобувачів освіти з відновлення позитивних емоцій, почуттів, психічних станів у кризових умовах сьогодення;

ü  поліпшення та відновлення позитивних емоцій особистості;

ü  збереження позитивних почуттів особистості;

ü  корегування психічних станів особистості;

ü  виявлення та розвиток творчих здібностей педагогічних та науково-педагогічних працівників, у процесі практичного застосування психологічних технологій у практичній роботі практичних психологів (психологів, соціальних педагогів тощо).

Результати конкурсу: у конкурсі взяли участь понад 200 осіб конкурсантів із сімнадцяти областей України (Волинська, Донецька, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Луганська,  Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Черкаська, Чернівецька). Переважно це були практичні психологи (психологи, соціальні педагоги), а також педагоги-практики, керівники освітніх організацій та їх заступники із закладів освіти різного рівня (дошкільної, середньої, позашкільної освіти (ліцеї, гімназії, коледжі); професійної (професійно-технічної) освіти, вищої освіти), а також Інклюзивно-ресурсних центрів, Центрів професійного розвитку педагогічних працівників тощо.

Конкурс проводився у два тури:

  • перший тур Всеукраїнський конкурс творчих робіт у форматі відео-роликів, відео-презентацій та флешмобу на тему«Збережи та віднови свої позитивні емоції, почуття та психічні стани» проводиться на базі Центру психологічного консультування «Діалог» при кафедрі психології управління ЦІПО ДЗВО «Університет менеджменту освіти»;
  • другий тур Всеукраїнський конкурсу студентських творчих робіт «Здоровий стиль життя – це…» – в Асоціації психологів вищої школи України (надалі АПВШУ).

Із загалу робіт на другий тур були представлені роботи чотирьох учасників із закладів вищої освіти України. Усі учасники Конкурсу нагороджені Дипломами І, ІІ та ІІІ ступеня та лауреатіву декількох номінаціях («За професіоналізм», «За емоційну наповненість», «За успішний дебют та сміливість втілення контенту», «Когнітивно-пізнавальні цінності», «За оригінальність та креативність  створення та подачі контенту», «За змістовність та повноту розкриття обраної теми», «За презентабельність та інформативність матеріалу», «Глядацькі симпатії», «Актуальність та значущість в умовах війни» та ін.) та відзнаки від АПВШУ: Диплом ІІІ ступеня (номінація «Мотивованість») творча робота «Збережи та віднови свої позитивні емоції та почуття» (автор – Бородіна Євгенія). В окремих номінаціях «За професіоналізм» було відзначено дві творчі роботи «Життя у гармонії: ключі до емоційного благополуччя» (автор – Застава Анастасія) та ігровий тренінг «Психологічне розвантаження через призму акторської майстерності» (автор – Карамишева-Борисенко Ганна). У номінації «Комунікативна культура» – творча робота «Зміцнення ментального здоров’я шляхом налагодження комунікації» (автор – Дирда Валентина). Повний перелік учасників конкурсу наведено у прикріпленому файлі.

Дякуємо всім учасникам Конкурсу за участь. Відзначаємо високий рівень підготовки фахівців психологічного спрямування, які показали професійну готовність ретранслювати свої знання на групи людей, з якими вони працюють. Саме проведення Конкурсу творчих робіт у форматі відео-роликів, відео-презентацій та флешмобу, надало можливість ознайомитися із фаховою підготовкою фахівців закладів освіти України не лише із володінням ними методами та технологіями психологічної роботи з учасниками освітнього процесу, але і володіння цифровими технологіями передачі психологічних знань, навичок та умінь.

Списки переможців Конкурсу