ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ ПРОФЕСІЙНИХ І ЦИФРОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ПРАЦІВНИКІВ УМО

ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ ПРОФЕСІЙНИХ І ЦИФРОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ПРАЦІВНИКІВ УМО

1 листопада 2021 року співробітники ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України задля подальшого професійного зростання, підвищення кваліфікації, рівня професійних та цифрових компетентностей науково-педагогічних працівників стали учасниками трьох важливих заходів.

Це загальноуніверситетський тренінг на тему «Технологія створення Google Classroom», який було організовано кафедрою ВОСІКТ Центрального інституту післядипломної освіти Університету під керівництвом проректора з наукової роботи та цифровізації, доктора педагогічних наук, професора Олега Спіріна. Одна з головних ідей – підвищення рівня цифрових компетентностей працівників Університету для якісного забезпечення освітнього процесу та освітньої діяльності.

Наступним не менш значимим заходом була участь науковців ЦІПО в ХІV Всеукраїнській науково-практичній конференції «Інформаційні технології у професійній діяльності», що приурочена організаторами до відзначення 15-річчя кафедри інформаційно-комунікаційних технологій та методики викладання інформатики Рівненського державного гуманітарного університету. Модерував конференцію доктор педагогічних наук, професор Ігор Войтович.

Також 1 листопада 2021 року розпочала свою роботу XVI Українсько-Ізраїльська наукова конференція «Сучасні досягнення в науці та освіті», Нетанія (Ізраїль). Головна мета конференції - обмін досвідом і досягненнями у галузі науки і техніки, сучасних технологій, у тому числі освітніх, між науковцями, освітянами, промисловцями України та Ізраїлю. Тематика конференції охоплює розгляд найрізноманітніших наукових і освітніх завдань, вирішення яких сприятиме науково-технічному прогресу. Серед учасників наші співвітчизники: академік, доктор технічних наук, професор Андрій Гуржій; доктор педагогічних наук, професор Любов Карташова; доктор педагогічних наук, професор Тамара Сорочан; доктор педагогічних наук, професор Ганна Тимошко; доктор педагогічних наук, професор Ігор Войтович та багато інших відомих науковців.

З великим інтересом сприймалися присутніми і виступи іноземних колег-науковців Ізраїлю, а саме: професора Льва Прейгермана, президента Israel Independent Academy of development of Science на тему «Ізраїльська незалежна академія розвитку науки. Квантовая теория и эволюция жизни»; професора Адолфа Сокола, віце-президента Israel Independent Academy of development of Science на тему «Ізраїльська незалежна академія розвитку науки. Психологические аспекты неприятия потерь в период пандемии Ковид-19».

Варто відзначити і презентаційну доповідь доктора педагогічних наук, професора В’ячеслава Харжевського з Хмельницького національного університету на тему «Використання CAD/CAM/CAE технологій SOLIDWORKS для проведення комп’ютерного моделювання та аналізу для розв’язання інженерних та наукових задач у машинобудуванні».

Матеріали конференції доступні за посиланням: http://iftomm.ho.ua/docs/MASE_2021.pdf