ПРОЄКТНИЙ ОФІС «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ПРОВІВ ВЕБІНАР «ГРАНТОВІ МОЖЛИВОСТІ ПРОГРАМИ ГОРИЗОНТ ЄВРОПА»

ПРОЄКТНИЙ ОФІС «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ПРОВІВ ВЕБІНАР «ГРАНТОВІ МОЖЛИВОСТІ ПРОГРАМИ ГОРИЗОНТ ЄВРОПА»

5 травня 2022 року відбувся вебінар «Грантові можливості програми «Горизонт Європа». Вебінар проводив Проєктний офіс Національного університету «Львівська політехніка» у співпраці з проєктом FIT-4-NMP за підтримки Національних контактних пунктів «Інформаційно-комунікаційні технології» та «Дії Марії Кюрі для розвитку навичок, навчання та кар’єри». Організатори мали на меті активізувати проєктні ініціативи працівників Університету й ознайомити учасників із можливостями грантової програми «Горизонт Європа».

У заході взяло участь понад 200 учасників із закладів вищої освіти, науково-дослідних інститутів, інноваторів і розробників інноваційних технологій та сервісів, підприємств, організацій та бізнес-центрів з різних міст України.

До вебінару долучилися також представники ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України проректор з навчально-наукової, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталія Муранова, директор Центру міжнародного співробітництва та освіти Світлана Грицай, завідувач відділу наукової роботи Інна Отамась та інші науково-педагогічних працівників Університету.

Упродовж вебінару науковці дізнатися про нові грантові можливості програми «Горизонт Європа», отримали інформацію про актуальні конкурси, пов’язані з їхньою сферою зацікавлень, поспілкувалися з координаторами проєктів, які отримали фінансування від програми «Горизонт 2020» (попередниці програми «Горизонт Європа»).

Доповідачі Назарій Андрущак (Проєктний офіс Львівської політехніки), Галина Лазько (координатор проєкту «Дії Марії Кюрі для розвитку навичок, навчання та кар’єри») та Іван Кульчицький (керівник проєкту«Інформаційно-комунікаційні технології») ознайомили українських дослідників з наявними конкурсами за напрямами «Дії Марії - Склодовської Кюрі», надали інформацію про доступні конкурси «Нанотехнології, нові матеріали та виробничі процеси», а також практичну підтримку від проєкту FIT-4-NMP, окреслили реалізацію дослідницьких та інноваційних проектів із розробки й використання цифрових технологій .

Мета вебінару полягала у підвищенні рівня знань та поінформованості суспільства України щодо європейської інтеграції через заохочення викладацької та дослідницької діяльності, яка підтримує модернізацію вищої освіти і створює простір в країнах-партнерах Європейського Союзу і за його межами.