ПРОВЕДЕНО ВЕБІНАР «ФОРМИ І МЕТОДИ НАВЧАННЯ УЧНІВ В УМОВАХ ВІЙНИ»

ПРОВЕДЕНО ВЕБІНАР «ФОРМИ І МЕТОДИ НАВЧАННЯ УЧНІВ В УМОВАХ ВІЙНИ»

Цифровізація суспільства, мультизадачне життя у пришвидшеному темпі, мінливі та динамічні процеси – це чинники, які описують нинішній світ і можуть бути вирішальними в ухваленні всіх життєвих рішень, у тому числі в питаннях освіти. Попри всі найтяжчі складнощі, які виникли у зв’язку з війною, потрібно продовжувати вірити в краще майбутнє та не забувати про значущість освіти. Саме тому на підтримку трансформації професійного розвитку педагогів в умовах воєнного стану, започаткованої Центральним інститутом післядипломної освіти, Українським відкритим університетом післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України започатковано акцію «Переможні обрії освіти».

Війна, перевернула освіту з ніг на голову, але, схоже, вона створила як апетит, так і інструменти для змін, всі інгредієнти радикальної зміни того, як діти вчаться.

5 травня 2022 року в межах акції «Переможні обрії освіти» відбувся вебінар «Форми і методи навчання учнів в умовах війни», спікерка від кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО – старший викладач Юлія Шабала. На вебінарі було присутньо понад 200 осіб з різних регіонів України: м. Київ, Київська обл., Полтавська обл., Одеська обл., Чернівецька обл., Львівська обл., Хмельницька обл., Тернопільська обл, Сумська обл., Черкаська обл.

Зміст вебінару спрямований на розвиток професійно-педагогічної та соціально-психологічної компетентностей педагогічних, науково-педагогічних працівників та працівників психологічних служб щодо теоретичних і практичних аспектів реалізації форм та методів роботи з учнями в умовах воєнного стану.

Під час вебінару були розглянуті питання щодо організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, а саме: особливості синхронного та асинхронного режимів; закцентовано увагу на варіативність форм та методів навчання учнів із використанням різних веб-ресурсів для дистанційного навчання; здійснено рефлексію та зворотній зв’язок за допомогою інструментарію платформи (загального чату) в режимі реального часу.

Для учасників вебінару було створено Інтелект-карту «Професійний розвиток педагогів: підбірка сервісів для дистанційного навчання» за посиланням:

https://coggle.it/diagram/YnFUSp7qHbBk-mNA/t/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%96%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BA-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%96%D1%81%D1%96%D0%B2-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%B4%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D1%96%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8F

Детальніше ознайомитися з проведеним вебінаром можна на YouTube каналі ДЗВО «Університету менеджменту освіти» НАПН України за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=qqxJxe2UEuE

Слава Україні! Слава нашим Героям! Слава ЗСУ!