Тематичні курси з інноваційного менеджменту та інституційного аудиту для слухачів закладів дошкільної та загальної середньої освіти Вознесенська та Южноукраїнська завершено

Тематичні курси з інноваційного менеджменту та інституційного аудиту для слухачів закладів дошкільної та загальної середньої освіти Вознесенська та Южноукраїнська завершено

Нескорені війною освітяни… Саме так можна говорити про наших слухачів – керівників та педагогічних працівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти міст Вознесенськ та Южноукраїнськ Миколаївської області. Для них, 94-х слухачів тематичних курсів «Інноваційний менеджмент та педагогіка партнерства в закладах загальної середньої освіти», «Інституційний аудит та розбудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладах дошкільної освіти» розпочалося 24 і 31 січня, а 13 і 19 травня 2022 року відповідно завершилося навчання у Центральному інституті післядипломної роботи ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України захистом випускних робіт. Забезпечення реалізації двоетапної моделі навчання під час курсів підвищення кваліфікації здійснювали завідувач кафедри менеджменту освіти та права ЦІПО Зоя Рябова та куратор-тьютор, доцент кафедри Надія Любченко. Під час курсів слухачі отримали змістовні матеріали та зворотний зв’язок із викладачами ЦІПО, постійно були учасниками онлайн заходів Державної служби якості освіти України, редакцій журналів «Практика управління дошкільним закладом», «Практика управління закладом освіти», організованими цифровим видавництвом MCFR.

Багаторічна інтегративна взаємодія кафедри менеджменту освіти та права ЦІПО з управліннями освіти та центрами професійного розвитку педагогічних працівників Вознесенської та Южноукраїнської міських рад на основі укладених договорів забезпечує упродовж останніх п’яти років системну, ефективну співпрацю. Науково-педагогічні працівники кафедри менеджменту освіти та права відчували особливу відповідальність за ці чотири групи слухачів та знайшли цікаві рішення щодо взаємодії, визначення тематики курсових робіт та формату їх захисту (презентація кращих практик професійної діяльності, презентація спільної роботи у проєктах «Педагогічна рада (тренінг, семінар-практикум) «Розбудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти закладу освіти» тощо. Захист випускних робіт слухачів відбувся як обмін думками та конструктивними пропозиціями, професійний діалог із розвитку дошкільної та загальної середньої освіти в умовах дії воєнного стану та післявоєнного часу (13 і 19 травня 2022 року). Члени комісії такої події – заступниця директорки ЦІПО Лариса Оліфіра, завідувачка кафедри менеджменту освіти та права ЦІПО Зоя Рябова, професор кафедри В’ячеслав Супрун, доценти кафедри Роман Козенко, Вікторія Пугач, Олена Коврига, Олена Безнос, старший викладач Тамара Пікож – висловили позитивні відгуки про роботу слухачів та захоплення їхньою самовідданістю справі служіння нашій державі та галузі освіти.

Особливу роль для слухачів мали заходи, що були організовані в межах акції ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України під гаслом «Переможні обрії освіти» (березень–травень); участь у Науково-практичних студіях кафедри менеджменту освіти та права «Методологія та практика професійного розвитку менеджера в освіті» за темою «Трансформація загальної середньої освіти: виклики воєнного стану та післявоєнного часу, відповіді та перспективи» (19.05.2022). Учасників науково-практичних студій привітали ректор ДЗВО «Університет менеджменту освіти», член-кореспондент Національної академії наук вищої освіти України Микола Кириченко, директор Департаменту інституційного аудиту Державної служби якості освіти України Юрій Вергун. Такі зустрічі надають психолого-педагогічну, науково-методичну підтримку, надихають та мотивують до спільних дій на освітянському фронті.

Колектив науково-педагогічних працівників Центрального інституту післядипломної освіти дякує директору Центру професійного розвитку Вознесенської міської ради Людмилі Колосовій та директору Центру професійного розвитку Южноукраїнської міської ради Любов Маленькій, всім слухачам курсів підвищення кваліфікації за активну співпрацю та щиро бажає слухачам подальшого професійного поступу, творчої активності, миру та щастя!

Разом ми переможемо!

Все буде Україна!