У БІНПО ПРОДОВЖИВ РОБОТУ ВІДКРИТИЙ UNIVERSAL-МАРАФОН «СИЛА УКРАЇНИ – У КОЖНОМУ З НАС»

У БІНПО ПРОДОВЖИВ РОБОТУ ВІДКРИТИЙ UNIVERSAL-МАРАФОН «СИЛА УКРАЇНИ – У КОЖНОМУ З НАС»

03 травня 2022 року на базі Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України продовжив роботу Відкритий Universal-марафон «Сила України – у кожному з нас».

На марафоні зафіксовано понад 100 точок підключення. У заході взяли участь науково-педагогічні і педагогічні працівники, педагоги закладів професійної освіти, здобувачі вищої освіти, слухачі курсів підвищення кваліфікації і ключові стейкголдери, волонтери із Чернігівської, Дніпропетровської, Київської, Сумської, Черкаської, Житомирської, Миколаївської, Вінницької, Закарпатської, Одеської, Івано-Франківської, Полтавської областей, м. Києва.

Відкрила марафон Вікторія Сидоренко, директорка БІНПО, докторка педагогічних наук, професорка. Усім присутнім було запропоновано для перегляду фрагмент документальної кінострічки «Привіт, світе. Я – Україна!», у якому наша країна, ніби чарівна, добра та ніжна дівчина скромно розповідає про себе: про свій талановитий народ, про свою плодючу та багату землю, про своє щасливе майбутнє, про своє трагічне теперішнє. Вікторія Вікторівна запросила охочих приєднатися до відеочеленджу «Історія поколінь», що зініційований Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Донецькій області. Мета відеочеленджу: вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, формування історичної пам’яті українського народу і громадянської свідомості в українському суспільстві. Війна – це біль, війна – це кров та сльози, війна – це руйнування всього, що оточує людину. Такі дати, як 8 травня в Україні – День пам’яті та примирення, 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, символізують не тріумф переможців над переможеними, а мають нагадувати про страшну трагедію, страшну катастрофу ХХ сторіччя, тим паче сьогодні, в умовах агресії російської федерації проти України. У межах відеочеленджу до уваги присутніх було запропоновано сюжет «Пам’ятаємо – перемагаємо», авторкою якого є Альона Ткач, методистка відділу сучасних технологій виробництва Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України (https://www.facebook.com/100012276764886/videos/394506825684933).

Модераторка Алла Лукіянчук, кандидатка психологічних наук, доцентка, доцентка кафедри педагогіки, психології та менеджменту БІНПО, виступила з майстер-класом: «Наслідки постстресу в період війни: від розуміння до самодопомоги». Алла Миколаївна акцентувала увагу на психічні стани, які людина переживає в умовах війни, познайомила учасників з логотерапією як ефективним методом самодопомоги. Майстер-клас включав психологічні вправи на розслаблення та розуміння реагування свого тіла на стресові стани.

Модераторка Наталія Торба, доцентка кафедри педагогіки, психології та менеджменту БІНПО, провела майстер-клас з теми: «Як не піддатися провокації конфліктної поведінки». Було надано прості та корисні поради, як розпізнати провокацію, а також дієві методи протидії їй. Окреслено природу провокаційної поведінки.

Повний виступ модераторів марафону доступний для перегляду на ютуб-каналі БІНПО за посиланням: https://youtu.be/Kqv0laOsQXs.

Інформація про всі майстер-класи в межах ВІДКРИТОГО UNIVERSAL-МАРАФОНУ «СИЛА УКРАЇНИ – У КОЖНОМУ З НАС» є доступною для перегляду та ознайомленню на офіційному вебсайті Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти: https://cutt.ly/6F9muXj.

Тримаємо наш переможний освітянській стрій!