У БІНПО ВІДБУЛАСЯ ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ: «НЕЙРОФІЗІОЛОГІЯ ПОТРЯСІНЬ» ДЛЯ МАГІСТРІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 053 ПСИХОЛОГІЯ

У БІНПО ВІДБУЛАСЯ ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ: «НЕЙРОФІЗІОЛОГІЯ ПОТРЯСІНЬ» ДЛЯ МАГІСТРІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 053 ПСИХОЛОГІЯ

01 вересня 2022 року в рамках наукового співробітництва та взаємообміну досвідом у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбулася чергова гостьова лекція на тему: «Нейрофізіологія потрясінь» у межах благодійного проєкту Інституту Розвитку та Терапії «Sopfia» (Польща).

На гостьовій лекції були присутні науково-педагогічні працівники БІНПО, учасники проєктної групи ОП «Психологія», здобувачі освітнього ступеня «магістр» спеціальності 053 Психологія.

Традиційно учасників заходу привітала Наталія Войцель, засновниця і керівниця Інституту «Sophia» та польського благодійного фонду «Gdy Liczy się Czas», практикуюча психологиня, педагог, нейротерапевт, авторка наукових статей щодо реабілітації дітей із особливостями розвитку (по методу Андраша Пето), нейропсихології і психології особистості (Польща). Наталія Володимирівна озвучила присутнім візію і місію діяльності благодійного фонду «Gdy Liczy się Czas», а також закликала присутніх до подальшого продовження професійної співпраці.

Гостьову лекцію провела Тетяна Станіславська, психоаналітик, клінічний психолог, фахівець із великим досвідом роботи з пограничними пацієнтами, а також із родичами людей із психічним нездоров'ям, спеціаліст у здійсненні підтримуючої терапії для людей із різноманітними психіатричними діагнозами.

Під час гостьової лекції спікеркою було окреслено фізіологічні механізми реакції людського організму на різні типи стресорів (коротко та довготривалі), особливості функціонування центральної та периферійної нервових систем при потрясіннях, специфіку гормональних відповідей людського організму на різні типи стресових подразників. Окрему увагу  приділено різноманітним стадіям реакції людського організму на потрясіння.

Заявлена тема є важливою для фахівців, які обрали в якості професії психологічну допомогу людям, адже біологічний аспект є одним із найважливіших чинників людської поведінки, переконань, емоцій тощо.

Укотре висловлюємо професійну вдячність організаторам гостьових лекцій за розкриття важливих, корисних та актуальних тем. Висловлюємо сподівання на подальшу плідну та ефективну співпрацю.