ТРИВАЄ УКРАЇНСЬКО-АВСТРІЙСЬКИЙ  ПРОЄКТ «ЦИФРОВІЗАЦІЯ ВИКЛАДАННЯ»

ТРИВАЄ УКРАЇНСЬКО-АВСТРІЙСЬКИЙ ПРОЄКТ «ЦИФРОВІЗАЦІЯ ВИКЛАДАННЯ»

15 червня 2022 року у межах українсько-австрійського проєкту «Цифровізація викладання» відбувся методичний семінар «Як зробити навчальне відео?», який організований Аташе з питань освіти Посольства Австрійської Республіки в Україні, Уповноваженим з питань освіти Міністерства освіти, науки та досліджень Австрії Домініком Айзенманном та OeAD (Австрійською службою міжнародної співпраці в галузі освіти і досліджень).

У семінарі взяли участь 15 науково-педагогічних працівників ДЗВО «Університет менеджменту освіти» з Центрального інституту післядипломної освіти та Навчально-наукового інституту менеджменту та психології на чолі з проректоркою з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталією Мурановою.

Це перший семінар серії онлайн заходів за проєктом у 2022 році з питань створення навчального відео, застосування методу «перевернутого класу» в Flipped Classroom, цифрової компетентності та самооцінювання, цифровізації у сфері менеджменту освіти та викладання STEM-предметів, іноземних мов.

Спікеркою семінару виступила експертка з Австрії Сара Едельсбруннер.

Під час семінару розглянуто такі питання:

  • Види відео та сфери їх застосування.
  • Вдале навчальне відео – яке воно?
  • Планування відео за матрицею.
  • Технічні основи: обробка, монтаж.

Семінар був насичений новими підходами, методичним інструментарієм, перспективним досвідом австрійських викладачів Технічного університету м. Ґрац щодо створення навчального відео та практичними завданнями.

Учасники семінару в активних дискусіях, груповій, командній роботі отримали додаткові можливості вдосконалити свою цифрову компетентність, методику проведення онлайн занять з використанням навчального відео, які інтегрують у свою професійну діяльність.