У ЦЕНТРАЛЬНОМУ ІНСТИТУТІ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ЗАВЕРШИЛИСЯ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

Упродовж 2022 року, з метою професійного розвитку науково-педагогічних працівників в умовах воєнного стану, ЦІПО ДЗВО «Університет менеджменту освіти» здійснював усі необхідні заходи задля забезпечення належного проходження курсів підвищення кваліфікації.

Ми безмежно захоплюємось нашими викладачами, які в цей складний для нашої країни час проявляють активну громадянську позицію, допомагають армії і ЗСУ, займаються волонтерством, надають психологічну підтримку, самі навчаються в дистанційному форматі на курсах підвищення кваліфікації та опановують нові знання, які згодом, використають у педагогічній практиці.

За весь навчальний рік у Центральному інституті післядипломної освіти завершили навчання на курсах підвищення кваліфікації 2984 слухачі (136 груп), які навчались державним коштом. З них:

 

─      Керівні та науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти –746 осіб.

─      Керівні та науково-педагогічні працівники закладів післядипломної педагогічної освіти – 169 осіб.

─      Керівні та педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти 635 осіб.

─      Керівні та педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти – 684 особи.

─      Керівні та педагогічні працівники закладів загальної середньої та дошкільної освіти – 434 особи.

─      Керівні та педагогічні працівники закладів позашкільної освіти –

181 особа. 

─      Керівні та педагогічні працівники центрів професійного розвитку педагогічних працівників, методичних центрів – 80 осіб.

─      Керівні та педагогічні працівники психологічних служб – 55 осіб.

 

Крім державного замовлення, у ЦІПО упродовж 2022 року пройшли курси підвищення кваліфікації 452 слухачі за кошти фізичних та юридичних осіб.

Завдяки злагодженій роботі дирекції Інституту, науково-педагогічних працівників кафедр та навчального відділу ЦІПО, в умовах війни, для слухачів програми підвищення кваліфікації було створено комфортне освітнє середовище зі зручним дистанційним освітнім процесом. Заняття на курсах проходили на онлайн-платформі https://bbb.uem.edu.ua та містили різні форми роботи: лекції, семінарські та практичні заняття, презентації тощо.

У свою чергу, кураторами-тьюторами груп, здійснювалась координація роботи слухачів. Зокрема, проводився науково-методичний супровід навчальної діяльності слухачів, забезпечувалося відвідування занять, контроль виконання запропонованих завдань та авторських творчих підсумкових робіт.

За час проходження курсів, слухачі відвідували лекції, брали участь у масових заходах, обмінювалися досвідом. Всі представлені до захисту випускні роботи були гідно захищені. Комісією було відзначено оригінальність та новизну обраних тем для досліджень. На захисті слухачі проявили свої ораторські здібності та ознайомили учасників курсів зі своїми авторськими науковими доробками. Усі завершені роботи слухачів та презентації до публічного захисту розміщувалися на онлайн-дошці Padlet – https://padlet.com.

Науково-педагогічні працівники кафедр ЦІПО, завдяки сучасним досягненням інформаційно-комунікаційних технологій і практичному досвіду у галузі, сприяли максимальному розширенню фахової компетенції слухачів. Доповіді викладачів супроводжувалися діалогами зі слухачами, під час яких останні мали можливість поставити питання, поділитися власним баченням проблем, що обговорювалися. За час курсів підвищення кваліфікації слухачі суттєво поглибили та оновили знання, уміння, навички у професійній сфері.

Надзвичайно приємними є відгуки, які залишають слухачі в анкетах зворотного зв’язку. Зокрема, під час проведеного опитування учасники курсів відмітили якісну організацію освітнього процесу, професіоналізм, відкритість, готовність до співпраці, створення сприятливого клімату для навчання та реалізації можливостей для обміну власним досвідом. Також надійшли подяки від організацій та закладів на ім’я ректорату, директорату, кафедр, усім структурним підрозділам, задіяним в організації підвищення кваліфікації та особисто науково-педагогічним працівникам (Сорочан Т. М., Рябовій З. В., Сергеєвій Л. М., Купрієвич В. О., Скрипник М. І., Москальовій А. С., Пікож Т. М. та іншим) http://umo.edu.ua/podjaki, http://umo.edu.ua/institutes/cippo/podyaky   за високий організаційний рівень та професіоналізм при проведенні лекцій, практичних, семінарських та інших видів занять.

Крім того, слухачі виявили бажання продовжити в міжкурсовий період співпрацю з нашим Університетом, яка, на їхню думку, сприятиме подальшому зростанню слухачів, впровадженню новітніх інноваційних технологій в освітній процес.

Випускникам, які успішно завершили навчання на курсах, видані свідоцтва про підвищення кваліфікації. Приємно відзначити широку географію наших слухачів – а це усі регіони України.

Нагадаємо, ЦІПО ДЗВО «УМО» – унікальний навчальний заклад, що багато років поспіль отримує почесне звання «Лідер післядипломної освіти України», в якому освітні послуги з підвищення кваліфікації набувають все більшої популярності в Україні.

Шановні колеги, дякуємо за довіру! Ми переконані, що здобуті на курсах знання ви не лише примножите, а й уміло застосуєте на практиці. Бажаємо вам добра, творчих успіхів, мирного неба, міцного здоров’я та найшвидшої ПЕРЕМОГИ України!