ЗМІЦНЕННЯ СВІТОВОЇ ДЕМОКРАТІЇ ЧЕРЕЗ ОСВІТУ

ЗМІЦНЕННЯ СВІТОВОЇ ДЕМОКРАТІЇ ЧЕРЕЗ ОСВІТУ

З 01 по 06 серпня 2022 року у місті Яремче, Івано-Франківської області старший викладач кафедри професійної і вищої освіти ЦІПО Людмила Антонюк взяла участь у тренінгу з інтерактивних методик викладання курсу громадянської освіти для закладів професійної (професійно-технічної) освіти «Демократія: ідеї на практиці».

Захід організований Директоратом професійної освіти Міністерства освіти і науки України, Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади (Global Affairs Canada) та британської допомоги (UK aid) від уряду Великої Британії.

Учасників тренінгів привітала Ірина Шумік, Генеральний директор директорату професійної освіти МОН України.

У ході тренінгів представники пілотних дванадцяти регіонів України ознайомилися з програмою курсу громадянської освіти для закладів професійної (професійно-технічної) освіти «Демократія: ідеї на практиці», апробували інтерактивні методики викладання курсу та пройшли 15 кроків створення учнівського проєкту.

«Демократія: ідеї на практиці» інтерактивний курс був розроблений спільно провідними українськими та міжнародними фахівцями із урахуванням українського контексту. Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) переконана, що формування в учнів ЗП(ПТ)О необхідних знань, навичок і ставлень, пов’язаних з ефективною (поінформованою, відповідальною) демократичною взаємодією громадян у суспільстві (саме це і є головною метою представленої програми громадянської освіти) є основою для демократичного та економічного процвітання, стабільності та миру – як в Україні, так і у цілому світі. IFES у тісній співпраці з національними та міжнародними партнерами, закладами освіти, урядом, громадянським суспільством та експертами продовжуватиме роботу над досягненням цих цілей з урахуванням Європейських стандартів та сталого розвитку.

Тримаємо курс на перемогу!