УСПІШНЕ ЗАВЕРШЕННЯ КУРСІВ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

УСПІШНЕ ЗАВЕРШЕННЯ КУРСІВ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

25 жовтня 2024 року завершили навчання слухачі курсів підвищення кваліфікації за тематичними курсами « Ключ до успіху: розвиток гнучкості та лідерських якостей через Soft skills в освітньому процесі» та за категорією «Керівники, новопризначені керівники та консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників» (куратор-тьютор: доктор філософії, доцент кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО – Юлія Шабала).

Упродовж навчання слухачі опрацювали матеріали дистанційного етапу (веб-середовище) в синхронному та асинхронному режимах. Додатковими освітніми інструментами для навчання слухачів курсів підвищення кваліфікації були е-дошки Padlet: https://padlet.com/Yulya_shabala/29-04-25-10-2024-6t56tndf1adsk5ym, https://padlet.com/Yulya_shabala/soft-skills-25-03-25-10-2024-dh5dlbm0utbtzrb

На третьому етапі навчання слухачі опанували змістовий контент онлайн-занять та взяли участь у науково-практичних конференціях «Ключ до успіху: розвиток гнучкості та лідерських якостей через Soft skills в освітньому процесі» та «Розвиток особистого бренду педагогічних працівників».

В умовах глобалізаційних викликів, стрімкого розвитку цифрових технологій та штучного інтелекту, компетентного фахівця серед конкурентів виділяють не тільки добре розвинені hard чи soft skills, але й уміння публічно себе презентувати, нетворкінг та особистий бренд. В межах науково-практичної конференції «Розвиток особистого бренду педагогічних працівників» доцентом Юлією Шабалою презентовано авторський методичний порадник «Особистий брендбук педагога»: https://lib.iitta.gov.ua/id/eprint/742452/  для слухачів курсів підвищення кваліфікації за категорією «Керівники, новопризначені керівники та консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників». Методичний порадник «Особистий брендбук педагога» є актуальним та корисним інструментом для педагогів, які прагнуть підвищити свій рівень професійного розвитку та вибудувати успішну кар'єру в освітній сфері. Зміст методичного порадника включає в себе поради з розвитку особистого бренду педагога та способи його просування. Мета порадника – допомогти педагогам удосконалити вміння приймати нестандартні рішення в ситуаціях ринкової конкуренції, уникаючи стереотипізації і шаблонів, засвоювати нові професійні ролі і функції в сучасних умовах. Методичний порадник буде корисним для слухачів курсів підвищення кваліфікації у системі післядипломної педагогічної освіти, здобувачів вищої освіти педагогічних спеціальностей, педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти; методичних служб усіх рівнів, а також усіх, хто цікавиться проблемою розвитку особистого бренду педагога в умовах сучасних викликів.

Проведено разом зі слухачами курсів підвищення кваліфікації за категорією «Керівники, новопризначені керівники та консультанти ЦПРПП»  семінар-практикум «Науково-методичний супровід професійного розвитку педагогічних працівників». Мета семінару-практикуму: обмін досвідом та налагодження співпраці між  педагогами, практиками в галузі освіти; обговорення актуальних проблем і перспектив науково-методичного супроводу професійного розвитку педагогів; вироблення практичних рекомендацій щодо науково-методичного супроводу професійного розвитку педагогів в умовах сьогодення.

Отримані нові знання та власний професійний досвід були реалізовані у широкому спектрі тем випускних (підсумкових) робіт та презентовані на захисті. Під час виступів та презентації випускних (підсумкових) робіт слухачі отримали схвальні відгуки від голів та членів комісії (проф. Микола Кириченко, доц. Тетяна Кравчинська, доц. Юлія Шабала;  доц. Ольга Просіна, доц. Вікторія Маршицька, ст. викл. Наталія Волинець).

Вітаємо слухачів із успішним завершенням навчання на курсах підвищення кваліфікації у Центральному інституті післядипломної освіти ДЗВО «Університету менеджменту освіти»! Пишаємось тим, що ми стали потужною командою задля стійкості та єдності в часи війни. До нових зустрічей!