ФОКУС-ГРУПОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ «ГОТОВНІСТЬ ПЕДАГОГІВ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ: РЕАЛІЇ СУЧАСНОСТІ»

ФОКУС-ГРУПОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ «ГОТОВНІСТЬ ПЕДАГОГІВ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ: РЕАЛІЇ СУЧАСНОСТІ»

 

30 січня 2024 року відбулося фокус-групове дослідження на тему «Готовність педагогів до професійної трансформації: реалії сучасності».

Центральний інститут післядипломної освіти проводить науково-дослідну роботу з теми "Трансформація професійного розвитку педагогічних і науково-педагогічних працівників в умовах відкритого університету післядипломної освіти" (0120U104637, 2020-2025 рр.). Фокус група, проведена на кафедрі філософії і освіти дорослих ЦІПО, спрямована на вивчення готовності педагогічних працівників до професійної трансформації в умовах сучасної освітньої реальності.

У дослідженні взяли участь методисти і науково-педагогічні працівники інститутів післядипломної освіти з різних регіонів України, таких як Волинський, Донецький, Житомирський, Запорізький, Івано-Франківський, Кіровоградський, Луганський, Львівський, Миколаївський та інші.

Модераторами фокус-групи були Ольга Просіна, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО "Університет менеджменту освіти" НАПН України та Богдан Фещак, аспірант кафедри філософії і освіти дорослих Центрального інституту післядипломної освіти.

Результати дослідження, використовувані у наукових цілях, будуть оприлюднені в аналітичних звітах та наукових працях. Організатори забезпечують конфіденційність відповідей учасників та гарантують використання кодів для ідентифікації під час оприлюднення результатів.