Колектив кафедри долучився до фотофлешмобу на сторінці  «Сніданок 1+1» у соціальній мережі Фейсбук

Колектив кафедри долучився до фотофлешмобу на сторінці «Сніданок 1+1» у соціальній мережі Фейсбук

Канал 1+1 продовжуєщотижневі фотофлешмоби! «Цього тижня у п'ятницю (26.02.2016 р.) разом з цікавими гостями ми говоримо про книги, про любов до класичної літератури і про те, як заохотити молодь до читання. Найцікавіші фото з історіями будемо показувати у прямому ефірі на великому екрані!»

Колектив кафедри філософії і освіти дорослих долучився до цього заходу і на сторінці «Сніданок 1+1» у соціальній мережі Фейсбук і розмістив пост, присвячений книгам.

«КНИГИ – МОРСЬКА ГЛИБИНА»

Доброго ранку, шановна редакціє «Сніданку 1+1». Колектив нашої кафедри філософії і освіті дорослих ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України із задоволенням дивиться Ваші ранкові передачі.

Після перегляду Ваших рубрик обмінюємося враженнями, дискутуємо. Беремо активну участь у постійній рубриці «Фотографії». Цього тижня тема «Книги» для нас, розробників, укладачів навчальних книг нового покоління, підручників, посібників, навчальних програм, є вкрай актуальною й дуже близькою.

Як народжується книга, як відбувається цей таємничий процес від виникнення задуму-ідеї до потрапляння до книжкової крамниці? 

Хто вони, автори наших улюблених українських книг?

У безмежний і загадковий світ книги вводить сучасного читача науковий колектив нашої кафедри філософії і освіті дорослих.

На світлинах – наші книги, підручники, посібники, навчальні програми, які адресовані педагогічним працівникам, управлінцям, викладачам вишів, батькам. Писати для дорослих – завжди відповідально й, водночас, цікаво. Недаремно український педагог Василь Сухомлинський писав: «Щоб підготувати людину духовно до самостійного життя, треба ввести її у світ книг».

Для кожного з нас книга – це мудрий наставник, порадник, життєвий путівник, зв’язок між тисячолітнім минулим, сучасністю і майбутнім українського народу.

Любов до книги, систематичного читання залежить від того, якими «олюдненими» книгами наповнюємо наш внутрішній простір, як стимулюємо у підростаючого покоління настанову на читання.

Для одних читачів наші книги допомагають реалізуватися в професійній педагогічній діяльності, стають невичерпним джерелом інноваційних ідей, неперервної самоосвіти й саморозвитку, для інших – здобути гармонію з навколишнім світом, жити й творчо діяти в сучасних умовах, примножувати культурні цінності українського народу, виховувати громадянина, патріота нашої держави.

Про безмежний і загадковий світ книги слушно писав Іван Франко:

«Книги – морська глибина:
Хто в них пірне аж до дна,
Той, хоч і труду мав досить,
Дивнії перли виносить…»

Тож заглиблюємось у цю морську глибину, створюємо, плекаємо скарбницю життєвої мудрості, натхнення, творчості.