ПОЧАТОК НАВЧАННЯ СЛУХАЧІВ КУРСІВ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ЗА ТЕМАТИЧНИМИ КУРСАМИ «Наука про навчання в електронну еру» (на базі Новогуйвинського ліцею імені Сергія Процика Житомирського району Житомирської області)

ПОЧАТОК НАВЧАННЯ СЛУХАЧІВ КУРСІВ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ЗА ТЕМАТИЧНИМИ КУРСАМИ «Наука про навчання в електронну еру» (на базі Новогуйвинського ліцею імені Сергія Процика Житомирського району Житомирської області)

           11 березня 2024 року розпочали навчання слухачі курсів підвищення кваліфікації за тематичними курсами «Наука про навчання в електронну еру» (на базі Новогуйвинського ліцею імені Сергія Процика Житомирського району Житомирської області). Куратор - доц. М.І. Скрипник.

З метою забезпечення продуктивного проходження першого етапу навчання куратором-тьютором проведено пропедевтичну роботу, спрямовану на ознайомлення слухачів з: алгоритмом діяльності; особливостями онлайн-навчання; його форматом та змістом; системою взаємодії суб'єктів освітнього процесу; переліком орієнтовних тем випускних (підсумкових) робіт; методичними рекомендаціями щодо написання випускної (підсумкової) роботи.

Для покращення ефективності засвоєння матеріалу актуальні аспекти тематичних курсів висвітлено в: посібнику; робочих зошитах у двох форматах (рукописному та інтерактивному); мультимодальних текстах (відео, інтелектуальні карти тощо). Всі матеріали розміщено в Е-бібліотеці НАПН України. Для зручності роботи слухачів з авторськими розробками з проблеми тематичних курсів усі освітні матеріали систематизовано в авторській інтерактивній онлайн збірці. Збірка присвячена освітянам України, які з незламною волею та безмежною відданістю мужньо боронять право українських дітей на освіту. Авторська збірка - Скрипник М. І., Кравчинська Т. С. Волинець Н. П. Як навчати вчитися у цифрову епоху? Авторська інтерактивна збірка навчальних матеріалів для слухачів тематичних курсів «Наука про навчання в електронну еру». 2024. URL : https://lib.iitta.gov.ua/739673/

https://sway.cloud.microsoft/q46rSMqIZ00QDdFd?ref=Link&loc=play

Відповідно до розкладу (https://u.to/xhh5IA) проведено заняття, тематика яких ґрунтувалася на міждисциплінарному підході (поєднує знання з психології, нейробіології, когнітивістики та інших галузей) для кращого розуміння та вдосконалення процесу навчання.
Попереду – насичений другий (дистанційний) етап навчання. Усі слухачі груп зареєструвалися у вебсередовищі ЦІПО та отримали завдання на цей період навчання.

Щиро вдячні за активність і зацікавленість у навчанні колегам з Новогуйвинського ліцею імені Сергія Процика Житомирського району Житомирської області, Національного авіаційного університету, Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького. Очікуємо на плідну співпрацю на другому та третьому етапах навчання!