ПРОВЕДЕННЯ ТРЕТЬОГО (ЗАВЕРШАЛЬНОГО) ВЕБІНАРУ  «МАЙДАНЧИКИ ТА ПРАКТИКИ ГРОМАДЯНСЬКОЇ ОСВІТИ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ» ЗА ПРОГРАМОЮ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ «СПРИЯННЯ ГРОМАДЯНСЬКІЙ ОСВІТІ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ»

ПРОВЕДЕННЯ ТРЕТЬОГО (ЗАВЕРШАЛЬНОГО) ВЕБІНАРУ «МАЙДАНЧИКИ ТА ПРАКТИКИ ГРОМАДЯНСЬКОЇ ОСВІТИ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ» ЗА ПРОГРАМОЮ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ «СПРИЯННЯ ГРОМАДЯНСЬКІЙ ОСВІТІ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ»

13 червня відбулась третя онлайн-зустріч на тему «Майданчики та практики громадянської освіти впродовж життя» за програмою підвищення кваліфікації «Сприяння громадянській освіті впродовж життя» в ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України у межах співпраці за Меморандумом про співпрацю з Державним університетом Північної Кароліни США.

Спікери: 

Dr.Chad Hoggan (Чад Хогган) – доктор філософії, вчений, дослідник освіти дорослих та освіти впродовж життя   Університету штату Північна Кароліна, співредактор журналу «Journal of  Transformative Education», співредактор журналу «The Good Society: A Journal of Civic Studies».

Tetyana Hoggan-Kloubert  (Тетяна Хогган-Клуберт) – доктор філософії, вчена освіти дорослих та освіти впродовж життя Аугсбурзького університету (Німеччина), співредактор журналу «International Journal of Lifelong Education», співредактор «The Good Society: A Journal of Civic Studies».

Ініціатор події – кафедра філософії і освіти дорослих ДЗВО “Університет менеджменту освіти”.

Співорганізатори заходу: Державний університет Північної Кароліни, Північна Кароліна, США; Громадська організація «Центр освітніх ініціатив «Толока»; Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді МОН України; Інститут проблем виховання НАПН України; Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна.

Модератор: Юлія Шабала, доктор філософії, доцент кафедри, заступник завідувача  кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО ДЗВО «Університет менеджменту  освіти».

На початку зустрічі з вітальним словом виступила:  Ольга Просіна, завідувач кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО, кандидат педагогічник наук, доцент, яка привітала всіх учасників вебінару та побажала плідної роботи.

Під час вебінару Dr.Chad Hoggan (Чад Хогган) ознайомив учасників курсу з такими важливими аспектами теми як майданчики громадянського навчання; навчальні активності в класі; громадянські навчальні заходи; правила взаємодії для навчання та втілення принципів.

У підсумку учасники вебінару активно долучилися до дискусії та щиро подякували  спікерам та організаторам за актуальність та важливість змісту програми підвищення кваліфікації «Сприяння громадянській освіті впродовж життя».

 Завершальне завдання для учасників курсу - написання есе за темою «Вплив вебінарів доктора Чада Хоггана  на розуміння теми курсу  «Сприяння громадянській освіті впродовж життя» та особистий розвиток».

Дякуємо всім зацікавленим та нескореним освітянам, які навчалися протягом трьох місяців за програмою підвищення кваліфікації «Сприяння громадянській освіті впродовж життя»!

Попереду – нові перспективні проєкти!