ПРОВЕДЕНО ВЕБІНАР "ДОСЯГНЕННЯ ПСИХОЕМОЦІЙНОГО БАЛАНСУ ЗАСОБАМИ АРТ ТЕРАПІЇ"

ПРОВЕДЕНО ВЕБІНАР "ДОСЯГНЕННЯ ПСИХОЕМОЦІЙНОГО БАЛАНСУ ЗАСОБАМИ АРТ ТЕРАПІЇ"

26 квітня 2022 року в межах акції "Переможні обрії освіти" відбувся вебінар «Досягнення психоемоційного балансу засобами арт терапії». Даний захід організовано Українським відкритим університетом післядипломної освіти та Центральним інститутом післядипломної освіти ДЗВО "Університет менеджменту освіти" (спікерка від кафедри філософії і освіти дорослих - Ілляхова М. В., канд. філософських наук, доц.). На вебінарі було присутньо понад 200 осіб. 

Зміст вебінару спрямований на розвиток соціально-психологічної, мистецької, загально когнітивної компетентностей педагогічних, науково-педагогічних працівників та працівників психологічних служб щодо теоретичних і практичних аспектів реалізації практик з арт терапії в умовах відкритої освіти.

Під час вебінару було розглянуто теоретичне і практичне вивчення окремих арт методів, зокрема, кольоротерапія, мандалотерапія, нейрографіка, що побудовані на принципах мистецтва композиції, науки організації мислення через практику малювання. 

Марина Ілляхова актуалізувала цінність розвитку візуального мислення, а також зазначила важливість інструментарію для дітей, розвитку їхнього емоційного інтелекту. У контексті групової роботи кольоротерапія, мандалотерапія, нейрографіка об'єднують, зближують і створюють можливості для кращого розуміння один одного, зокрема батьків і дітей.

Розглянуті методики і вправи допоможуть педагогам знайти власну траєкторію життєво-професійної ефективності і адаптувати найефективніші практики до освітнього процесу з метою отримання бажаних результатів і формуванні в учасників освітнього процесу навичок когнітивної гнучкості, дивергентного мислення, нейропластичності, художньо-естетичного смаку.