ТРИВАЄ ПІДГОТОВКА РЕКОМЕНДАЦІЙ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ ШІ В ЗАКЛАДАХ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

ТРИВАЄ ПІДГОТОВКА РЕКОМЕНДАЦІЙ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ ШІ В ЗАКЛАДАХ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

28 березня 2024 року розпочала роботу робоча група з питань розробки інструктивно-методичних рекомендацій щодо запровадження та використання штучного інтелекту в закладах загальної середньої освіти відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 22 березня 2024 року №382 за модерацією Ірини Прилуцької, державного експерта Експертної групи з питань розвитку науки Директорату науки та інновацій МОН України.

На першому засіданні  відбулося обговорення проєкту інструктивно-методичних рекомендацій  щодо запровадження та використання технологій штучного інтелекту в закладах загальної середньої освіти, що представив Олег Дубно – юридичний консультант з розвитку правового регулювання штучного інтелекту при Міністерстві цифрової трансформації України. Затверджено подальшу процедуру опрацювання коментарів до проєкту інструктивно-методичних рекомендацій.

У роботі робочої групи взяла участь завідувач кафедри філософії і освіти дорослих О.В. Просіна. 

За результатами засідання було визначено план подальшої роботи над проєктом. До 4 квітня 2024 року члени робочої групи мають надати свої коментарі та пропозиції до тексту рекомендацій.