УЧАСТЬ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ ФІЛОСОФІЇ І ОСВІТИ ДОРОСЛИХ ЦІПО У СЕРПНЕВІЙ ВЕБ-КОНФЕРЕНЦІЇ

УЧАСТЬ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ ФІЛОСОФІЇ І ОСВІТИ ДОРОСЛИХ ЦІПО У СЕРПНЕВІЙ ВЕБ-КОНФЕРЕНЦІЇ

27-28 серпня 2024 року відбулася традиційна серпнева веб-конференція для педагогічних працівників, організована Національною академією педагогічних наук України під назвою «Вчені НАПН України – українським учителям». Захід пройшов в змішаному форматі, зібравши велику кількість педагогів, зацікавлених у підвищенні професійної майстерності.

Під час конференції вчені Академії надали рекомендації щодо впровадження концепції «Нова українська школа», поділилися коментарями до змісту нових модельних навчальних програм і підручників, які запроваджуються в новому навчальному році. Особлива увага була приділена викликам організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, а також шляхам подолання освітніх втрат і створенню безпечного психологічного середовища для учнів.

Крім того, учасники заходу мали змогу ознайомитися з методичними розробками науковців, які допоможуть педагогам ефективно розв'язувати актуальні питання, що постають перед сучасною українською освітою.

У конференції взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри ФОД з доповідями: «Цифрова дидактика в професійній трансформації педагогічних працівників» (спікер – Ольга Просіна, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України). Лінк на відео виступ: https://www.youtube.com/watch?v=11x6EQ1EvB8&t=2337s «Мовні конструкти у забезпеченні ефективної взаємодії і мотивації в освітньому процесі» (спікер – Марина Ілляхова, кандидат філософських наук, доцент, доцент кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО УМО НАПН України). Лінк на відео виступ: https://www.youtube.com/watch?v=g3r6DGaUPGo&feature=youtu.be

Програма події: https://undip.org.ua/wp-content/uploads/2024/08/Prohrama_-serpneva_NAPN-24.pdf