ЗАВЕРШИЛИСЬ ТЕМАТИЧНІ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ  “ТЕОРІЯ І ТЕХНОЛОГІЇ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ В УМОВАХ СУЧАСНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ”

ЗАВЕРШИЛИСЬ ТЕМАТИЧНІ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ “ТЕОРІЯ І ТЕХНОЛОГІЇ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ В УМОВАХ СУЧАСНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ”

11 червня 2021 року завершились тематичні курси підвищення кваліфікації “Теорія і технології забезпечення якості освіти в умовах сучасних трансформацій” (на базі КЗ «Житомирський ОІППО» ЖОР) (куратор-тьютор - доц. Швень Я. Л.).

Освітній процес відбувався згідно з розкладом дистанційного і очного етапів. Слухачі курсів успішно опанували дистанційний етап навчання, опрацювали всі обов’язкові спецкурси, обмінювались досвідом в асинхронному форматі в чаті веб-середовища.

Для забезпечення ефективності освітнього процесу було запропоновано цифровий гайд (е-дошку) для навчального і науково-методичного супроводу курсів підвищення кваліфікації (презентації випускних (творчих) робіт, презентації до науково-практичної конференції, програма курсу і супровідна документація, презентації навчальних занять викладачів, infobox цифрової спільноти кафедри філософії і освіти дорослих (кафедра на офіційному сайті УМО, у соцільних мережах, у середовищі УВУПО, веб-бібліотеки ЦІПО і НАПН України (ресурси кафедри) тощо), корисні посилання на сучасні нормативно-правові документи і актуальні видання для забезпечення якості освіти).

Упродовж залікового етапу було проведено навчальні заняття, проведено науково-практичну конференцію, яка мала формат експірієнс-конференції - обміну досвідом практикоорієнтованих освітніх практик щодо забезпечення якості післядипломної освіти (модерація: проф. Пуховською Л.П. і доц. Швень Я. Л.).

Слухачі тематичних курсів підготували випускні (творчі) роботи, тематику яких було розкрито через призму теорії і технології забезпечення якості освіти (розкрито такі проблеми: якість освітніх послуг, стратегія розвитку закладів освіти, правові цінності освітян, академічна доброчесність в закладах освіти, цифровізація освітнього процесу, організація освітнього процесу в умовах пандемії та реалізація віддаленої освітньої взаємодії, інклюзивна освіта та педагогіка партнерства тощо).

Під час захисту робіт слухачі успішно презентували власні проєкти і отримали схвальні відгуки від голови і членів комісії (проф. Пуховська Л. П., доц. Швень Я. Л., ст. викл. Мирошніченко О. О.).

Вітаємо наших колег і бажаємо професійних успіхів!