
Тарасюк Ірина Володимирівна
ORCIDiD
https://orcid.org/0000-0001-9264-4302Профіль ученого у GoogleScholar
https://scholar.google.com.ua/citations?user=WqjnxHsAAAAJ&hl=ruДодаткові відомості
Освіта вища
— Львівський торговельно-економічний університет (2021), спеціальність «Готельно-ресторанна справа», кваліфікація «магістр готельно-ресторанної справи»
— Львівська комерційна академія (2009), спеціальність «Фінанси», кваліфікація «магістр з фінансів»
— Полтавський університет споживчої кооперації України (2007), спеціальність «Професійне навчання», кваліфікація «викладач спеціальних дисциплін за фахом «Фінанси»
Досвід роботи– ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України (з вересня 2021 року по теперішній час)
Тема дисертації «Підготовка фахівців харчової і переробної промисловості в професійних навчальних закладах західних областей України (друга половина ХХ – початок ХХІ століття)» (2019 р.)
Є автором понад 30 наукових та навчально-методичних праць.
Наукова діяльність
Участь у виконанні планової теми кафедри
Нагороди
Почесна грамота Національної академії педагогічних наук України (2021 р.)
Грамота ДЗВО «Університет менеджменту освіти» (2022 р.)
Статті у виданнях категорії А:
Larysa M.Sergeieva, Tetiana I. Stoychik, Olena V. Tarasova, Tetiana S. Sulyma, Iryna V. Tarasiuk. Development of the modern educational environment of the institution of professional (vocational-technical) education in the digital space. Journal of Higher Education Theory and Practice Vol. 22(7) 2022 S.91–104
Статті у виданнях категорії В:
Тарасюк І. В. Періодизація історії розвитку підготовки фахівців харчової і переробної промисловості у закладах професійної освіти західних областей України (друга половина ХХ – початок ХХІ століття). Вісник Київського національного університету ім. Т. Шевченка. 2018. № 1 (7). С. 70–75.
Тарасюк І. В. Напрями модернізації професійної підготовки фахівців харчової промисловості в закладах професійної освіти. Науковий вісник Інституту професійно-технічної освіти НАПН України. Професійна педагогіка. Київ, 2018. Вип. 15. С. 16–21.
Тарасюк І. В. Формування професійної компетентності майбутніх фахівців харчової промисловості в умовах професійної підготовки. Педагогічний альманах. 2018. № 38. С. 139–144.
Tarasiuk I. Peculiarities of the educational process sof training fo odindustry specialist sin professional educationun its. Fundamentalandappliedresearchesinpracticeofleadingscientificschools. 2018. 26 (2). Р. 133–138.
Мізюк Б. М., Гагаріна О. М., Тарасюк І. В. Особливості підготовки персоналу готельно-ресторанної мережі PremierHotels. Міжнародний науковий журнал "Інтернаука". 2021. №2. С.137–139.
Інші праці
Тарасюк І.В. Розвиток професійної компетентності майбутніх фахівців сфери гостинності у процесі фахової підготовки. Розвиток професійної культури майбутніх фахівців: виклики, досвід, стратегії, перспективи. Матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конф., 07 квітня 2020 р., м. Ірпінь. Ірпінь: ДЗВО «УМО НАПН України», С. 215
Тарасюк І.В. Використання сервісу Google Classroom для підвищення якості підготовки майбутніх фахівців. Фахова передвища, професійна освіта: теорія, методика, практика. Матеріали Всеукр. наук.конф., 07 квітня 2020 р., м.Київ. Київ: ДУ «НМЦ ВФПО», С.43–46
Тарасюк І.В. Особливості організації освітнього процесу у фаховому коледжі за дистанційною формою навчання. Організаційно-практичні засади розвитку цифрового освітнього простору закладу освіти. Матеріали Всеукр.наук.-практ.конф.заміжнар.участю, 05–06 травня 2020 р, м. Київ. Київ: НАПН, ДЗВО «УМО НАПН України», С.320
Тарасюк І.В. Шляхи підвищення конкурентоспроможності майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи. Професійна підготовка фахівців в контексті потреб сучасного ринку. Матеріали міськ. наук.-практ. інтернет-конф., 12 травня 2020 р., м. Львів. Львів: ЛФКІМ КНУТД, С.14–17
Тарасюк І.В. Франчайзинг як провідна форма управління в готельному бізнесі. Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі. Матеріали
ІХ Всеукр. Наук.-практ. інтернет-конф., 20 травня 2020 р., м. Київ. Київ: НУХТ, С.14–15
Тарасюк І.В. Інноваційнні технології у підготовці майбутніх фахівців сфери гостинності. Шляхи удосконалення професійних компетентностей фахівців в умовах сьогодення. Матеріали І Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф., 28–29 травня 2020 року, м. Київ. Київ: ДНУ ІМЗО, С.285–286
Тарасюк І.В. Система підготовки фахівців сфери гостинності у Швейцарії. Актуальні проблеми неперервної освіти в інформаційному суспільстві. Матеріали Міжнар. наук.-практ.конф., 29–30 травня 2020 р., м. Київ. Київ: НПУ ім. М. Драгоманова, С.369–370
Тарасюк І.В. Використання систем дистанційного доступу до інформації у підготовці фахівців харчових технологій. Інформаційно-ресурсне забезпечення освітнього процесу в умовах діджиталізації суспільства. Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 11 листопада 2020 р., м. Київ. Київ: ДУ «НМЦ ВФПО», С. 235–237
Тарасюк І.В. Управління освітнім процесом закладу фахової передвищої освіти на основі цифрових та інформаційних технологій. Модернізація змісту професійної освіти в умовах євроінтеграції України. Матеріали Всеукр.наук.-практ.конф., 02 квітня 2021р., м .Київ. Київ: ДНУ ІМЗО, С.112–116Тарасюк І.В. Досвід реалізації студентоцентрованого підходу в освітньому процесі Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ. Фахова передвища і професійна освіта: теорія, методика, практика. Матеріали ІІ Всеукр.наук.-практ.конф., 14 квітня 2021р., м. Київ. Київ: ДУ «НМЦ ВФПО», С.57–59
Тарасюк І.В. Особливості комплаєнсу в готельному бізнесі.Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті. Матеріали Міжнар. наук. конф. мол. учених, аспір. і студ., 15–16 квітня 2021 р., м. Київ. Київ: НУХТ, С. 356
Тарасюк І.В. Перспективи готельно-ресторанних мереж в Україні. Формування механізмів управління якістю та підвищення конкурентоспроможності підприємств. Матеріали ХІІ Міжнар.наук.-практ. інтеренет-конф. мол. вчених та аспір., 25 березня 2021р., м. Дніпро. Дніпро: Університет імені Альфреда Нобеля, С. 286–289
Тарасюк І.В. Впровадження інноваційних технологій в освітній процес закладів фахової передвищої освіти. Педагогічні інновації в освітньому процесі в умовах пандемії. Матеріали Міжнар. педагог. онлайн-конф., 25 лютого 2021 р., с. Вишня. Вишня: Вишнянський коледж ЛНАУ, с.65–66
Тарасюк І.В. Особливості модернізації підготовки фахівців сфери гостинності у закладах фахової передвищої освіти. Професійна підготовка фахівців в контексті потреб сучасного ринку. Матеріали II міськ. наук.-практ. конф., 18 травня 2021р., м. Львів. Львів: ЛФКІМ КНУТД, с. 67–68.
Купрієвич В.О., Тарасюк І.В. Використання служби G SUITE FOR EDUCATION для розвитку цифрової компетентності викладачів. Підготовка майстра виробничого навчання, викладача професійного навчання до впровадження в освітній процес інноваційних технологій. Матеріали V Всеукр. науково-метод. семінару. 05 листопада 2021 р., м. Глухів: ГНПУ ім. О. Довженка. С.145–149.
Купрієвич В.О., Тарасюк І.В. Головні принципи професійного розвитку викладача закладу професійної освіти. Розвиток педагогічної майстерності майбутнього педагога в умовах освітніх трансформацій. Матеріали Всеукр.наук.-практ. конф.13 травня 2022 р., м. Глухів.: Глухівський НПУ ім. О. Довженка, С.154–156.
Тарасюк І.В. Інформаційно-освітнє середовище закладу фахової передвищої освіти в умовах дистанційного навчання. Професійний розвиток в умовах цифровізації суспільства: сучасні тренди.Матеріали ІІІ. наук.-практ. конф., 10–11 листопада 2022 р., м. Київ.: ДЗВО «УМО НАПН України». С. 145
Тарасюк І.В. Особливості проектування логістичних систем в процесі професійної підготовки майбутніх фахівців готельно-ресторанної справа. Управління розвитком ЗП(ПТ)О на засадах педагогічної логістики: стан, реалії, досвід». Матеріали Всеукр. науково-практ. конференції. 17 листопада 2022 р., м. Київ.: ДЗВО «УМО НАПН України». С. 123–125
Професійний розвиток. Підвищення кваліфікації
- Підвищення кваліфікації в ДЗВО «Університет менеджменту освіти» м. Київ. 24.01.2022–24.02.2022р. Свідоцтво СП № 358360447/Д0032-22,
- Міжнародне стажування Fundraising and organization of project activities in educational establishments: european experience and has developed the educational
project on the topic Coaching school «Axiologyof IT Education», 180 hours / 6 ECTS credits. February 12 to March 20, 2022. Сертифікат SZFL-001892