Профорієнтаційна робота кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти

Профорієнтаційна робота кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти

Невід'ємною складовою роботи кафедри є профорієнтаційна діяльність, що допомогає залучити до навчання на освітніх програмах вмотивованих здобувачів.

Саме цьому була присвячена зустріч, що проходила 18 вересня 2024 року у форматі круглого столу з питань навчання у магістратурі ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України науково-педагогічних працівників кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти Навчально-наукового інституту менеджменту та психології з представниками християнської громади.

Організатором зустрічі виступила професор кафедри, доктор педагогічних наук Ірина Леонідівна СІДАНІЧ

У ході зустрічі викладачі кафедри ознайомили потенційних абітурієнтам із особливостями освітніх програм, практичними аспектами підготовки, а також перспективами працевлаштування після закінчення навчання.

Гарант освітньої програми «УПРАВЛІННЯ НАВЧАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ», кандидат педагогічних наук, професор кафедри Тетяна Анатоліївна МАХИНЯ закцентувала увагу на кар'єрних можливостях та вимогах до управлінських посад у закладах освіти, а також перспективах працевлаштування магістрів менеджменту освіти.

Гарант освітньої програми «ПЕДАГОГА ВИЩОЇ ШКОЛИ. АНДРАГОГІКА», доктор педагогічних наук, професор Наталія Олексіївна ПРИХОДЬКІНА звернула увагу на унікальність освітньо програми та актуальності опанування методик навчання дорослих у роботі з християнськими громадами

Проте, найбільше присутніх зацікавила програма «СОЦІАЛЬНА РОБОТА. СОЦІАЛЬНА РЕАБІЛІТАЦІЯ», і це не дивно, оскільки однією з ключових християнських цінностей є любов до ближнього і надання допомоги тим, хто потребує підтримки, у той час, як для соціальної роботи та реабілітації основна мета – допомога людям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях, подолати труднощі та покращити якість свого життя. Соціальна реабілітація передбачає не лише фізичну і психологічну підтримку, а й увагу до духовного стану людини. Християнські цінності можуть допомогти людям відновити духовну рівновагу, знайти сенс у житті і сили для подолання труднощів. Саме на цих аспектах зосередила свою увагу завідувачка кафедри, доктор педагогічних наук Ганна Юріївна КРАВЧЕНКО. Окрім того, очільниця кафедри повідомила присутніх про можливість частково компенсації навчання за цією програмою за ваучером від служби зайнятості.

Під час зустрічі присутні мали можливість також ознайомитися і з особливостями приймальної компанії та отримати чіткий алгоритм дій щодо електронного вступу.