ННІМП ДОЛУЧИВСЯ ДО НАПИСАННЯ РАДІОДИКТАНТУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ-2022

ННІМП ДОЛУЧИВСЯ ДО НАПИСАННЯ РАДІОДИКТАНТУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ-2022

9 листопада  2022 року Навчально-науковий інститут менеджменту та психології Державного закладу вищої освіти “Університет менеджменту освіти” НАПН України долучився до написання ХХІІ Радіодиктанту  національної єдності – 2022, який відбувся у День української писемності та мови.

         Радіодиктант об’єднав понад 100 осіб із числа адміністрації інституту, науково-педагогічних працівників, здобувачів вищої освіти, вступників, стейкголдерів у онлайн та офлайн режимах.

Авторкою цьогорічного тексту є українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНУ Ірина Цілик, а читала його народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Написання Радіодиктанту-2022 адаптовано до умов воєнного часу.

         Всеукраїнський радіодиктант національної єдності під назвою «Твій дім» - загальнонаціональна акція. Радіодиктант звучав по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура, наживо транслювався  на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного мовлення.

До найбільшого українського флешмобу приєдналися мільйони українців усього світу. Також у різних країнах було облаштовано спеціальні студії дщля написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном.

         В умовах  жорстокої повномаштабної війни, українська мова є одним із символів нашої незламності, незалежності, гідності та свободи. Бережімо рідну мову, адже ми нескорені, вільні та незалежні!

 

Все буде Україна!